Behandelingen & Prijzen

Body

Wellness massages zijn geschikt voor iedereen die rust en ontspanning kan gebruiken. Ze worden daarom ook wel ontspanningsmassages genoemd. Het ontspannen van het lichaam staat hierbij voorop. Wellness massage is dus een uitgebreide en professionele lichaamsmassage. De huid en spieren ontspannen zich door de zachte en stevige knedingen, strijkingen en fricties die de masseur gebruikt.

Dit alles stimuleert de doorbloeding van weefsels, het voert afvalstoffen af (daarom wordt er ook aangeraden om goed water te drinken voor én na een massage) en het verbetert de spierfunctie maar ook de stofwisseling van de spieren. Het ultieme doel van een ontspanningsmassage is om los te komen van de dagelijkse stress in zowel lichaam als geest.

Als een wellness massage goed wordt uitgevoerd zijn dit de effecten:

  • Ontspanning van lichaam & geest
  • Vermindert stress en daardoor dus ook spierspanningen
  • Stimuleert het zenuwstelsel
  • Voert afvalstoffen af
  • Helpt tegen slapeloosheid
  • Brengt je weer terug in balans 

Klachtenbehandeling: Spieren hebben de neiging om een dag of 2 - 3 na een massage weer terug te schieten naar de meest recente "stand". Door de spieren gedurende korte tijd steeds weer even te prikkelen door toch voor de "gewenste" stand te kiezen, kun je je klachten verminderen of zelfs laten verdwijnen. Daarna kun je ze d.m.v. minder frequente behandelingen (bijvoorbeeld eens per maand) onderhouden.

Fybromassage: Fibromyalgie geeft pijn in bindweefsel en spieren en heeft daarom ook de naam weke delen reuma gekregen. Fibromyalgie komt voor bij ongeveer twee op de honderd volwassen en daarnaast vooral bij vrouwen. Naast spierpijn, spierstijfheid en pijn in de aanhechtingen van je gewrichten en pezen gaat het vaak gepaard met extreme vermoeidheid, hoofdpijn en migraine, slaapstoornissen, geheugen- en concentratiestoornissen, angsten en depressies. 

De Fybromassage  is een massagevorm die stress en pijn verminderd. Het heeft bovendien een zeer positieve invloed op het slaappatroon. De behandeling is volledig afgestemd op de gevoelige plaatsen (tenderpoints) op het lichaam en richt zich daarnaast op de gebieden die specifiek worden aangegeven door de cliënt.

Zwangerschapsmassage en aandacht kunnen een zeer belangrijke rol spelen bij directe verlichting van pijn en ongemakken tijdens de zwangerschap. Zo zijn er fysieke en hormonale veranderingen en uiteraard de invloed van de zwangerschap op de bloedsomloop. Veel voorkomende lichamelijke klachten zijn pijn in de rug en nek, vocht vasthouden, bekkenklachten, kramp in de kuiten en slecht kunnen slapen.

De massage laat je de zwangerschap bewuster ervaren, waardoor de signalen die jouw lichaam afgeeft duidelijker worden. Het verbetert de bloedcirculatie, waardoor afvalstoffen sneller het lichaam verlaten. Daarnaast werkt de massage kalmerend, pijn bestrijdend en geeft het een geluksgevoel. Deze massagevorm is daarom een weldaad voor zowel moeder als de ongeboren baby.

Mind

Bij al mijn massages maak ik uitsluitend gebruik van massage olie op basis van etherische oliën.  
Ik heb keuze uit diverse oliën. De ene is geweldig bij stijve spieren, de ander weer voor de totale ontspanning, anti-stress, opwekkend, zomers etc. etc. Er is dus altijd wel een lekkere olie die op dat moment bij jou past.

Aromatherapie betekent het werken met de krachten van 100% natuurlijke oliën. Wetenschappers hebben aangetoond dat veel planten medicinale eigenschappen bevatten, waarvan bewezen is dat deze ook in etherische oliën aanwezig zijn.

Dat geur de gemoedstoestand beïnvloed is bekend. De gevolgen van stress, zenuwen, neerslachtigheid, energiegebrek kunnen alleen al door de geur van etherische oliën verbeteren. Alle geurinformatie die wij krijgen, wordt namelijk doorgestuurd naar het limbisch systeem in de hersenen, de zetel van de emoties.

De meeste etherische oliën zijn binnen een aantal seconden in je bloedbaan te vinden en na zo'n 30 minuten hebben de oliën effect op elke cel in je lichaam. Via geurbeleving gaat dit proces echter nog sneller! 

Om die reden hebben veel mensen baat bij aromatherapie. Soms gaat het om echte diepliggende problemen waardoor bijvoorbeeld depressiviteit is ontstaan en soms is het gewoon even een tijdelijke dip waarbij je wat ondersteuning kunt gebruiken. 

Etherische oliën kun je ook heel goed thuis gebruiken in een diffuser of om de producten in je medicijnkastje en/of keukenkastje mee te vervangen.  

Skin

Met een gezichtsbehandeling op zijn tijd verzorg je je huid goed zodat deze haar vitaliteit niet verliest. Naast de dagelijkse verzorging uiteraard. Om je huid te kunnen bieden wat het nodig heeft, is het van belang om te weten wat de conditie van jouw huid is. Bij een eerste gezichtsbehandeling maken we daarom eerst een huidanalyse. Hou daarom voor een eerste afspraak altijd minimaal 10 minuten extra tijd vrij.

Tijdens de huidanalyse maken we onderscheid tussen de huidconditie en het (aangeboren) huidtype. We beoordelen o.a. of je huid vet, droog en/of vocht arm is, of er sprake is van onzuiverheden, rimpelvorming of huidafwijkingen. Aan de hand van deze huidanalyse stellen we eventueel een behandelplan op en ga ik de gezichtsbehandeling bij je uitvoeren. Uiteraard slaan we daarbij je hals en decolleté niet over. Ook vertel ik je tijdens de huidanalyse kort iets over de producten waar ik mee werk.

Je kunt ook bij mij terecht voor het epileren en/of harsen van je wenkbrauwen, bovenlip en kin.
Harsen is ook een vorm van ontharen door middel van epileren maar hierbij wordt echter gebruik gemaakt van warme wax. Omdat de haren met wortel en al verwijderd worden heb je geen last van stoppels en blijven de haartjes 3-6 weken weg. Harsen is dus een ideale behandeling tegen ongewenste haargroei.

Klik hier voor een overzicht van alle gezichtsbehandelingen en - massages.

Overige

Prijzen & Behandeltijden
Alle prijzen zijn inclusief btw en gebruik van de producten tijdens behandelingen en/of sessie. 

Disclaimer
Ik ben geen arts of psycholoog dus ik stel geen diagnoses. Ik behandel niet (behalve bij massages). Ik schrijf ook geen medicijnen voor en ik geef géén medische adviezen. Ook al zijn de oliën van Young Living heel veilig om te gebruiken, bij medische klachten en/of voorgeschreven medicatie is het aan te raden om altijd eerst een arts te raadplegen. Bij twijfel of bij onduidelijkheid zal ik je dan ook altijd eerst doorverwijzen naar je specialist.

Beautiful Wellness

© Beautiful Wellness l info@beautifulwellness.nl I T 06 109 71 758 l KvK 57926727